Hasta Haklari Aktivistleri Dernegi

Haberler

Sağlık Sektörü ve Hak İhlâllerindeki Haberler

ALTINLA MUAYENE İDDİASI !

Demokratik Sağlık Sen Genel Başkanı Muharrem Demirci, düzenlediği basın toplantısında ismini açıklamadıkları sağlık çalışanı bir üyelerinin sendika yönetimine başvurup yardım istediğini söyledi.

Konuyu incelediklerini ve İzmir Valiliği’ne suç duyusunda bulunmayı kararlaştırdıklarını anlatan Demirci, "Üyemiz, Ege Üniversitesi Hastanesi Ağrı Kliniği nde bir hocanın hastalarına yarım altın karşılığında randevu verdiğini söyledi. Mağdur arkadaşımız ağrıları olan annesi için hastanenin resmi internet sitesinden bir hafta boyunca Ağrı Kliniği ne randevu almak için uğraştığını ancak başarılı olamadığını söyledi. Arkadaşımız daha sonra Ağrı Kliniği ndeki bir hocanın sekreterini arayıp randevu istemiş. Hocanın sekreteri yarım altın karşılığında muayene sırası verebileceğini söylemiş" dedi. Olaydan haberdar olunca İzmir Valiliği ne dilekçeyle başvurduklarını söyleyen Demirci, üniversite hastanelerindeki bu tür olayların önüne geçilmesi için üniversite hastanelerinin Sağlık Bakanlığı na devredilmesi gerektiğini söyledi.

 

YARIM ALTINI ZARFLA VERDİK

 

İsmini açıklamak istemeyen ve altın mağduru olduğunu savunan sağlık çalışanı şunları söyledi: "Kendisi randevu için aradığında sekreter hanım, yarım altını bir zarfın içerisinde koymasını ve üzerine ismimi yazıp imza atmasını istedi. Biz de bir zarfın içerisine aldığımız altını koyup hastaneye gittik. Ağrı kliniğindeki sekreter içerisinde altın olan zarfı aldı ve dosyaların konulduğu sepete attı. Sonra bizi hocanın odasına aldı. Hoca annemi muayene etti, ancak hiç altından bahsetmedi.”

 


 

Etiketler...