Hasta Haklari Aktivistleri Dernegi

Haberler

Sağlık Sektörü ve Hak İhlâllerindeki Haberler

"20 dakikada çıkar" dediler 40 gün hastanede kaldı!

İzmir’de iddiaya göre, geçtiğimiz 13 Mart’ta 3 çocuk babası Kamil Işkın, karın ağrısı çeken 16 yaşındaki kızı Yasemin Merve Işkın’ı apar topar Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne götürdü.

Nevvar Salih İşgören Eğitim Kampüsü 2. sınıf öğrencisi Yasemin’in yapılan tetkiklerin ardından apandisit ameliyatı olmasına karar verildi. Çocuk Cerrahisi Bölümü yetkilileri, baba Işkın’a ameliyatın çok basit olduğunu, 20 dakikada biteceğini söyledi. Genç kız 14 Mart günü ameliyata alındı. Kızlarının ameliyathanede uzun süre kalması nedeniyle anne Gülçin (40) ve baba Kamil Işkın (45) tedirginlik yaşadı.

YANIT ALAMADILAR
Kendilerine bir açıklama yapılmayan aile, endişe dolu geçen üç saatin ardından kan merkezine gönderildi. Kan merkezinde kızı için toplanan 16 ünite kanı gören baba Işkın, şok geçirdi. 16 ünite kanı acilen ameliyathaneye götüren baba Işkın, ne olduğunu sorduğunda yine bir yanıt alamadı. 6.5 saat sonra ameliyathaneden çıkan kızı Yasemin’i aletlere bağlı ve baygın vaziyette yoğun bakıma götürülerken gören baba, ikinci bir şok daha yaşadı. Genç kız, hayati tehlikesi bulunduğu için 15 gün yoğun bakımda yattıktan sonra 25 gün daha hastanede kaldı.

40 GÜN YATTI
Basit bir apandisit ameliyatı için gittiği hastanede 40 gün tedavi gören genç kız okuluna da gidemedi. Baba Işkın olayın ardından Prof. Dr. G.Ö, Doç. Dr. A.Ç, Doç. Dr. C.Ö, Dr. S.T, Dr. D.E, G.G, T.Ç, E.Y. ve B.A.Ç. isimli hastane görevlileri hakkında İzmir Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Kamil Işkın, “Bize ameliyatın çok basit olduğu, 20 dakikada biteceği söylenmişti. Ameliyat sırasında kızımın aort damarı yanlışlıkla kesilince kan kaybından ölüyordu. 16 ünite kan takviyesi yapıldı. 15 gün yoğun bakımda olmak üzere 40 gün hastanede yattı. Ameliyat sırasında doktorlar gereken özeni göstermedikleri için bu başımıza geldi. Hayatımız altüst oldu” dedi.

Kızına bakmak için eşinin servis görevlisi olarak çalıştığı bankadan ayrılmak zorunda kaldığını belirten Kamil Işkın, “İki oğlum da kızım hastanedeyken üniversite sınavına girdi. Akılları kız kardeşlerinde olduğu için sınavları iyi geçmedi. Bu olay bizi olumsuz etkiledi” dedi.

Psikolojisi bozuldu tedavi görüyor
Kızının, yaşadığı kötü olayın ardından okuluna ara vermek zorunda kaldığını ifade eden Kamil Işkın, “Kızım Yasemin, ‘Neden bu haldeyim, vücudumu ne hale getirdiler’ diyerek bana kızıyor. Yapılan yanlışlık onu ne hale getirdi. Şu anda psikolojik tedavi görüyor. Vücudundaki yara izlerini ömrü boyunca taşıyacağı için psikolojisi bozuldu. Belki ileride utancından denize bile giremeyecek, evlendiği kişinin yanında kendisini ezik hissedecek” diye konuştu.

AHT

 

 

Etiketler...