Hasta Haklari Aktivistleri Dernegi

Haberler

Sağlık Sektörü ve Hak İhlâllerindeki Haberler

Kobay Asker Skandalına Hasta Hakları Aktivistlerinden Suç Duyurusu

08 Nisan 2011 Cuma
HHAD - Sami ORTAÇ

MAZLUMDER İstanbul Şubesi ve "Hasta Hakları Aktivistleri" askerlerin kobay olarak kullanılması ile ilgili Sultanahmet Adliyesi’nde İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na sorumlular hakkında suç duyurusunda bulundular ve konuyla ilgili bir açıklama yaptılar.

Ortak hazırlanan açıklama metnini okuyan MAZLUMDER İstanbul Şube Başkan Yardımcısı Av. Kaya Kartal, basına yansıyan haberlere göre GATA Bünyesinde bulunan Nöroloji Anabilim Dalında zorunlu askeri hizmetlerini yaptıkları esnada hastalanan ve tedavi amaçlı başvuruda bulunan 20 er (asker) üzerinde çeşitli deneysel çalışmalar yapıldığı ve mağdur ifadelerine göre kendilerinden izin alınmaksızın ilgili yöntemlerin uygulandığının dillendirildiğini belirtti.

İnsan Üzerinde Deney suçunun işlendiği hususunda ciddi deliller ve kuvvetli şüphe bulunduğunu ifade eden Kartal “Başlı başına bir insan hakkı ihlali olan zorunlu askerliğin bir sonucu olan bu ve benzeri olayların bir daha yaşanmaması için adli, idari ve toplumsal anlamda ciddi çalışmalar yapmak gerekmektedir. MAZLUMDER İstanbul Şubesi ve "Hasta Hakları Aktivistleri" olarak konunun takipçisi olacağımızı belirtiriz” dedi.
 

SUÇ DUYURUSU METNİ İÇİN TIKLAYINIZ...

 

Etiketler...