Hasta Haklari Aktivistleri Dernegi

Haberler

Sağlık Sektörü ve Hak İhlâllerindeki Haberler

Orhan DEMİR TV8 de 50 Dk. Pragramında Bıçak Parasını değerlendirdi.

Demir, TV8 hafta içi her gün saat 15:45 te yayınlanan 50 Dakika adlı programda Bahar FEYZAN’ın konuğu oldu. Demir programda TTB bir yetkili, Gazeteci Resul Kurt ve Prof.Dr. Ersan ŞEN  ile birlikte ünlü bir cerrah’ın ameliyat için Emekli bir memur olan hastadan  10.000 ( On Bin ) € seri numaraları alınmış  halk arasında “Bıçak Parası” olarak bilinen bir ücret alırken yakalanması olayı etrafındaki gelişmeleri ve Bıçak Parası Hadisesini değerlendirdi.

 

 

Hasta Hakları Aktivistleri Genel Başkanı Orhan DEMİR, Bıçak Parasının suç olduğunu bunun açıkça görevi kötüye kullanma olduğunu, aynı zamanda da etik ve aklaki açıdan kesinlikle doğru olmadığını savundu.

Konu ile ilgili www.hastahaklari.net adlı internet sitesi üzerinden ulaşan, telefon ile bildirilen ve hastane hasta hakları kurullarına başvurulan şikayetler arasında sıkça karşılaştıklarını ve yakın zamanda yine bir Üniversite Hastanesinde sırf "Bıçak Parası" ödeyemediği için giderek ızdırap veren bir omurga eğriliğinin tedavi edilmediği gerekçesi ile Dernek Merkezine şikayetini ileten ve verdikleri Hukuki destek ile sağlığına kavuşan bir hastadan bahsetti.

 

HHAD - Sami ORTAÇ

 

Programı İzlemek İçin Tıklayın…  

 

 

Etiketler...