Hasta Haklari Aktivistleri Dernegi

Haberler

Sağlık Sektörü ve Hak İhlâllerindeki Haberler

Kısır Zihinlerden, Kısırlaştırma Teklifi

“İnsanlık dışı bir teklifin üstelikte hemcinsleri tarafından zihinsel engelli genç kızlara reva görülmesi kabul edilemez, bu insanlar hala nasıl o koltuklarda oturabiliyorlar” diyerek Başta Kocaeli Valisi Ercan Topaca olmak üzere teklifin sahibi ve savunucularını istifa etmeye çağırdı ve şöyle devam etti;

Bu güne kadar engelliler ile ilgili pek çok isabetsiz teklif veya uygulama kanun ve yasalarla verilen hakların hayata geçirilememesi gibi olay ile karşılaştık ancak amacı ve konusu Engellilere yardım ve onların Hataylarını daha yaşanabilir bir hale getirmek olan kimselerin düzenlediği bir toplantıdan çıkan bu teklifin -üstelikte engellilere pozitif ayrımcılığın anayasal metinlere girdiği şu günlerde- adeta Nazi dönemi Ari ırk oluşturma uygulamalarını hatırlatmaktadır.

Devletin ilgili organlarının bir taraftan Taciz, Tecavüz, Eşcinsellik ve Şiddeti teşvik eden film ve programları önleme görevi olduğu halde bunu dahi yap(a)mazken, yine Devlet Erkânının ağzından bu tarz bir önerinin dillendirilmesi tam bir skandal olup bir yandan da tecavüzcüleri cesaretlendirecektir.

Kanunlar gerek yaş gerek ise akli melekelerinin yerinde olmaması nedeni ile velilerinin kişiler üzerinde karar vermelerine olanak sağlayabilir. Ancak hiçbir kanun ve etik kurul insanın en temel insani niteliklerinin elinden alınmasına bir başkasının karar vermesini sağlayamaz bu hukuki olsa dahi kabul edilemez.

Sokak köpeklerinin dahi kısırlaştırmaları gündeme geldiğinde ortalığı ayağa kaldıran basın-yayın kuruluşları, hayvan hakları savunucuları neredesiniz.

Bizler Hasta Hakları Aktivistleri olarak çağdışı, inanca, ahlaka ve evrensel hukuk kurallarına aykırı bu teklifin sahiplerinin işgal ettiği görevlerinden bir an evvel alınmalarını ve başta Başbakanlık ve TBMM İnsan Hakları Komisyonu olmak üzere İlgili Savcılık ve tüm Sivil Toplum Kuruluşlarını bu konuya müdahil olmaya davet ediyoruz.

 Hilal TV 18 Aralık 2010 Tarihli Öğle Haber Bülteninde Basın Açıklamasına İlişkin Görüşlerimiz Alındı

Etiketler...